Städning



Städning är väl jättekul, eller...........

Personligen tycker jag att städning är ett nödvändigt ont, men som sagt behöver man göra det mer än ofta när man har barn. Av någon anledning så skitar barnen ner mer än man trodde att dom skulle. Man tänkte ju att hur ska sådana små fötter kunna smutsa ner så mycket, men det kan dom.

Dom gillar väldigt mycket att ta med sig sandlådan in i lägenheten, men det hör ju till deras utveckling =). Nog snackat om detta nu, men allt jag egentligen ville säga om detta är att när barnen hjälper till i hemmet och det blir så här gulligt.
Då är det helt okej om dom så hade tagit med sig hela lekplatsen in.

Men sen är ju frågan om dom blir lika hjälpsamma om ungefär 10-12 år..........vad tror ni?


Jason Voorhees

En helt klar favorit i filmvärlden. Jag älskar skräckfilmer mest av allt, speciellt Fredagen den 13 filmerna. Folk säger att dom är B-filmer men tro mig, jag har sett B-filmer som verkligen är B. Såg min första Jason film när jag var typ 6-7 år, fick redan då ett starkt intresse just för skräck film.



När jag var yngre så hade jag ofta skräckfilms maraton med mig själv. Han var min idol på den tiden (kanske inte världens bästa idol) men Alfons hade ju Molgan..........

Tycker även mycket om Freddy Krueger filmerna också men inga horror filmer har än så länge kunnat slå Jason för min del. Men vi har ju alla olika smak här i livet.

Och just nu tänker jag faktiskt sätta på en Jason film..........så vi kanske inte ses imorgon HAHAHAHAHAHAHA

Eller..........

Ursäkta

Jag ber om ursäkt för mitt lååååååånga frånvaro ifrån bloggen, men håller på att spela data spel och har haft lite att göra där. Jag har nog blivit lite av vad man kallar för en datanörd.........



(det är inte jag som är på bilden)

Men jag lovar att bättra mig på detta, tyvärr så fastnar jag jätte lätt framför ett dataspel. Det kallas nog för datafreak. 
Nu har jag varit ledig 5 veckor av 8 möjliga.....tiden går ju alldeles för fort ibland, hade velat gör så mycket men tyvärr så är man inte miljonär. Tänker oavsett penga frågan försöka hitta på något, som tur är så kommer det hit lite trevligt folk nästa vecka och på onsdag ska jag och frugan åka till Skurup för att se på DIGGILOO. Artister som Lasse Holm, Kevin från idol mm kommer dit.

Iallafall......jag ska skärpa mig angående bloggandet.

Frukosten

Imorse så vaknade barnen vid 07.30.....helt j#%la underbart alltså, för tidigare så vaknade Celine vid 05.30 och då väckte hon Savannah. Men utöver det så är frukosten alltid rolig. För Celine har jätte mycket att berätta då, om det är grejer hon drömt om eller bara att hon måste lätta på hjärtat....det vet jag inte. Men hon har en hel del att säga och det är skit roligt iallafall.




Även Savannah har lite att berätta men inte hälften så mycket som Celine, hon snackar mest om bajs och........ja det andra är inte alltid så lätt att pussla ihop. Men det viktiga är att hon också får säga vad hon tycker. Det är väl den enda tidpunkten på dygnet som jag faktiskt inte säger så mycket, annars snackar inte jag så lite iheller.....ligger i släkten.

Dagens höjdpunkt blir nog att vara ute på gården och leka lite, om solen inte tänker gömma sig idag igen så att säga.
Så familjen håller tummarna.

Tiden.....vart tar den vägen?

Jag måste bara fråga Er alla där ute. Vart tar tiden vägen? Jag tycker att man hinner knappt med någonting nu förtiden, klockan, dagarna och åren bara flyger iväg. Speciellt när man har barn.

Det känns inte länge sedan man var typ 15-16 och allt var "nästan" bekymmer fritt, man hade liksom bara skolan och sina kompisar. Jag tränade utöver det Innebandy men dagarna kändes betydligt längre på den tiden, man hann ju med mycket mera då. Men det är nog för att man har både barn och jobbet idag.

Men ändå tycker man att det borde vara det samma ju....eller hur? Man gick i skolan ungefär lika länge som man jobbar, men man umgicks nog ganska länge med kompisarna då. Därför så kändes nog dagarna längre. ÄVen det här med festandet! På den gammla goda tiden orkade man ju vara ute till klockan 05.00 på morgonen, men idag så tar man typ 4-5 öl sen är man nere för räkning. Eller det är kanske bara jag som börjar bli gammal.........har väl tappat stinget.

Jaja, nog med detta nu.....vi synes



Jag och Celine

Rump-Nissar

Igår var hela familjen i skogen för att leta efter svamp och blåbär, men inte hitta vi någonting av det. Men däremot så hittade vi Hallaon i massor.......Mmmmmmmmm

Här kommer lite bilder.



Själv så letade jag efter att hitta Rump-Nissar i skogen, men det är nog det svåraste jag har letat efter. Men jag ska nog hitta dom.....muhahahahaha

Som ni kanske märkte så blev det inget inlägg här igår, men dagen var helt uppbokad så jag tänkte att istället för att bara skriva nåt, så väntar jag till jag verkligen har något att berätta. Min fru har ju redan berätta att vi var i skogen igår, men jag ville avslöja för er alla att min uppgift var egentligen att hitta som sagt Rump-Nissar.

Vi synes.....

Snacka om lyx!!!!



Nu sover den stora tösen i soffan, det kan man kalla lyx. Tänk den som bara kunde gå och lägga sig bara så där. Men det är inte så svårt när lillasyster klappar en till sömns, jag hade också gått i ide då.

Idag på schemat så ska vi som vanligt ut och leka med lite bär plockning sen drar vi ut till Svedala för att hälsa på några vänner. Vi har inte träffat dom på.....ja jag vet inte hur länge det var sen sist. Med det blir inte förrän vid 19 tiden. Så därför höll vi Celine uppe lite längre idag innan hon skulle sova lite middag, mest för att hon inte ska börja bli trött precis när vi kommer ut dit. Det hade ju bara varit en klassiker annars.

Som ni ser på den understa bilden så har jag precis sagt åt Savannah att inte röra Celine mer när hon sover. Och kollar ni hennes min, den säger lite typ att " jag har inte rört henne" . Men tro mig, hon är där så fort man vänder ryggen till.

Vi synes

Dagens uteliv

Idag har vi varit ute i princip hela dagen, här kommer lite bilder.......




Dagens aktiviteter har varit bär letande. På Gunnesbo finns det nästan alla frukter man kan tänka sig, körsbär, päron, äpple, röda & svarta vinbär mm. Så vi har bara ätit nyttigt idag.

Efter en sådan här dag är man helt slut i bollen, det sägs ju att frisk luft är bra men jag börja tvivla starkt. Man tycker att det borde göra en piggare....men nääääääää, jag sitter med ett öga öppet just nu. Blir nog ingen lång kväll för mig idag. Gör väl som vanligt, slänger på en film och bara sitter i väntan på John Blund.

Just nu gör jag popcorn till frugan, she loves it. Men vem gör inte det.........vi synes

Morgonpigga



Nu var det morgon igen och barnen är ju som vanligt morgonpigga, själv så behövs det lite kaffe för att man inte ska gå i ide. Eftersom vi lägger barnen allt mellan 19-20 på kvällen, för man vill ju själv ha lite egentid eller umgås med frugan om hon nu inte ska kolla på sina BFF, Paradise Hotel eller nåt annat tråkigt program.

Själv så följer man ett program och det är Efterlyst, Leif GW Persson är  helt klart en favorit bland TV-kändisar. Hasse är inte så  dum i heller men Leif är lätt en mästare i mina ögon. För att inte snacka om hans frilla......

Nu så är det dags för oss att äta lite frukost, but ill be back........vi synes


Töserna

Hej på er alla där ute i nätlivet, för er som kanske inte vet hur mina familjemedlemmar ser ut så tänkte jag lägga upp en supernice bild här iallafall.



Är dom inte helt enkelt underbara?

När jag ser dom så här på bild , så är det inte särskilt svårt att älska dom mest i hela världen. Även om man upplever dom varje dag i verkligheten, så när man sitter så här för sig själv framför datorn, kan man sitta i evigheter och bara titta. De stannar liksom kvar precis där man vill ha dom, ingen ska "bara" gå på toa eller ska bara hämta en sak, utan här är dom precis som jag vill ha dom ibland. De sitter helt enkelt bara stilla och är helt ögonfallande att titta på.

Så vad jag menar med detta är att detta är MINA töser............vi synes

Mos, mos och mer mos

Felix snabbmos är inget man skojar bort, plus att är man en mästare på att tillgöra den så är den bara ett måste i skafferiet. Jag har nog fått en gudagåva till just detta för min snabbmos är godare än gatukökens.



Har precis ätit lite mellanmål eller vad man ska kalla det, snabbmos med köttbullar och ketchup. Det är snabbt gjort, gott, enkelt och dessutom lätt diskat också........har diskmaskin.

Nu ska vi gå ut med barnen och leka lite, Celine ska ut med sin motorcykel och Savannah ska förmodligen springa efter som vanligt. Tänkte ta med lillans tre-hjuling med oss ut så hon slipper att jaga Celine som en gnu runt området. Själv kommer väl jag och Rebecca hålla på som vanligt. Gå inte dit, akta dej för flygplanet, fly det kommer ett löv etc. etc....

Nu är barnen påklädda och frugan också, det bästa nu är väl att jag gör det samma. Så jag säger som vanligt.........vi synes

Barnens första timme

Nu har vi ätit frukost och då är det dags för barnens först film för dagen....



Lotta på Bråkmakargatan är en klar favorit här hemma, Pippi och Emil också för den delen. Men Lotta är nog faktiskt barnens favvis. Själv hade det inte suttit helt fel med en action film direkt på morgonkvisten så man kommer igång lite. Men det är nog inte det bästa för barnen.


Lugnet



Ja........då har man ägnat sig åt det lugna (lugnet) de senaste timmarna och bara kollat på gamla Beck filmer. Som sagt barnen kom hem vid halv tolv idag och sen dess har det varit full rulle, förutom när min underbara fru tog Celine och åkte bussen ner till stan för att gå till apoteket.

Då var det bara jag och lillan (Savannah) som hade det lite högljudt här hemma. Jag gjorde lite mackor till oss och hämtade ut vår lilla gula cd/stereo i köket och lyssnade på lite klassiskt gammalt 80-tals musik med Eurythmics. Det är alltid gött och höra lite gammla godingar. Savannah tycker det är så roligt när jag mimar och tönnar mig till låtarna, hon skrattar så man kan inte tänka på något annat än att man vill bara äta upp henne.

Själv så är jag väldigt musik intresserad och både kan och vet en hel del om musik. Men egentligen bara om dom jag tycker om (hihihihi). Men helt klart är det Phil Collins, Genesis och Peter Gabriel som snurrar mest i mina öron, men annars är jag faktiskt en allätare när det gäller musik. Tycker om det mesta.



Här ser ni den senaste Bang Olufsen (eller inte). Men man ska inte underskatta dess utseende, lilla Bettan är det kräm i. Men nog snackat om den nu.

Ska fortsätta kolla vidare på Beck filmerna nu...........vi synes

Små gottegrisar



Nu har familjen precis ätit mat och småttingarna har fått varsin lollypop..........they love it!!!!!!

Själv så nöjer man sig med lite kaffe eller något annat att dricka, är inte så väldigt förtjust i klubba. Jag försöker hålla mig till fredagar eller lördagar när det gäller gottis, måste tänka lite på kaggen för man är ju inte 15 år längre.

Men oavsett vad man äter så tycker jag att det mesta fastnar på kroppen ändå. Jag kan ju inte direkt säga att jag är en jätte hälsosam människa, är man svag för godis så är man. Men min tanke är iallafall att försöka som sagt att hålla mig till fredagar eller lördagar.

Ikväll blir det lite dataspelande och film, så jag ska bara dricka vatten då (eller hur). Vi synes.......

Beck kväll



Jaha då var det morgon igen, men det blev iallafall en liten mysig filmkväll. Vi kollade på dom gamle Beck filmerna där Gösta Ekman spelar Martin och Gunvald spelas utan Rolf Lassgård. Måste säga att dom gamla filmerna är inte riktigt lika bra som dom nyare, men inte så långt ifrån.

Själv så har man ju ALLA Beck filmer som gjorts, det finns ju 6 från den äldre serien och 24 från den lite nyare. Dom nya Beck filmrna är så klart mer spännande och lite mer action. Och Mikael Persbrandt som Gunvald är ju bara  gjutet, sen ska vi ju inte prata om Becks granne.....HAHAHAHAHA. "Ska du ha en stänkare" är ju hans motto i filmerna.

Ja nu ska jag inte resensera alla filmerna men var bara tvungen att berätta lite om dom, för det finns säkert folk där ute som inte har sett dom ännu. Och då har man missat en hel del.

Om några timmar kommer töserna hem igen kan jag tänka mig, för det bestämdes ingen tid när dom skulle komma. Så nu ska jag koka lite kaffe och ladda mina batterier, för sen är det full rulle igen. Så jag kommer att uppdatera er alla lite senare.......vi synes

Guds saftgåva



Jag säger bara OJOJOJ vilken saft, har inte smakat en sådan saft på mycket länge måste jag bara få säga. Fun light har annars inga speciella smaker som jag är jätte förtjust i, men men......

Jag och frun har precis ätit en helt underbar middag (som frugan såklart gjort) med pantofflor, frugans hemgjorda biffar (mmmmmm) och lite grönt också. Måste bara säga att äta middag utan barnen känns ibland ganska dött, man är ju van vid lite annorlunda ljudnivå annars. Men det känns också väldigt viktigt att bara få umgås med min/sin älskade fru helt ensam också.

Ikväll har vi tänkt att kolla på film och bara mysa med varandra, vilket JAG tycker är ett bra sätt, så att the glow i ett förhållande inte ska slockna. Men det får jag berätta mer om sen.........vi synes

Fyra timmar senare

Då var det dags igen att uppleva lite rackartyg med barnen igen, fyra timmar senare bara. Men hade man lagt sig i sängen ungefär 4 timmar tidigare än vad man gjorde så hade man inte varit som en zoombie idag kanske.



Men nog tjatat om det nu, idag ska min mamma och lillasyster komma klockan två och hämta båda flickorna. Dom ska sova hos farmor tills imorgon så att jag och Rebecca får lite egentid tillsammans, vi är i väldigt behov av det båda två. Rebecca har pluggat som en häst (ja en plugghäst) den senaste tiden, så hon om någon behöver iallafall lite lugn och ro.

Så vi hade tänkt att bara mysa tillsammans i soffan idag och kolla på lite gamla eller nya filmer och lite skräpmat till det så är hela dagen som en barnfri dag kan se ut. Men som vanligt så kommer man att sakna dom en timme efter att dom har blivit hämtade.

Ny i bloggvärlden




















Nu är det MIN tur att blogga lite. Min kära fru Rebecca har lovat och lovat........äntligen är hon halv färdigt klar med designen på min blogg . Här har jag tänkt att dela med mig lite av min vardag med er där ute i bloggträsket. Det behövs nämligen fler män där ute.

Familjen Palage består av mig Henric 29 år, Min fru Rebecca 27 år och mina 2 underbara döttrar Celine 3 år och Savannah 16 månader. 3 helt underbara tjejer.

Just nu är det sent......Sandman väntar i sovrummet så jag återkommer imorgon.

  

RSS 2.0